Keahlian Shaklee Percuma dan berbayar

“Become a Shaklee Member and save 15% on all Shaklee products. Plus, receive special promotions and offers, get exclusive access to our Member Center, and save an additional 10% on select products with AutoShip”. ( ini daripada laman web shaklee US ).

Sebenarnya peluang dan kelebihan menjadi ahli Shaklee di Malaysia lebih kurang sama seperti Shaklee US tawarkan. Ramai yang telah berjaya menikmati ` Cash Bonus ` tanpa had dengan Shaklee. Dengan itu, lahirlah jutawan – jutawan Shaklee di Malaysia yang bermula tanpa modal ribuan ringgit tetapi hanya dengan bayaran RM75  atau secara percuma. Antara kelebihan menjadi ahli Shaklee adalah seperti di bawah :

Program Ganjaran Tunai (Cash Bonus )

Bonus Kumpulan Peribadi (21%) 
Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Untuk melayakkan diri menerima Bonus Peribadi, Pengedar mestilah mempunyai paling minimum 30 UV Peribadi dalam bulan pembayaran bonus.

Bonus Kempimpinan (21%) (sehingga 6 paras ke atas)
Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan Pemimpin Jualan yang baru di dalam organisasi anda (“break out”). Bonus Kepimpinan dibayar kepada semua Pemimpin Jualan yang layak dan menepati prestasi yang digariskan untuk bonus ini.

Bonus Kepimpinan dibayar berasaskan pada PV Kumpulan sehingga Pemimpin Jualan tahap ke-enam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar Kiraan Mata pada Tahap Pertama (First Level Point Count) dalam kumpulan tersebut.

Insentif Coordinator (sehingga 1.5%) 
Bonus Insentif Khas Shaklee (Insentif Coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat Coordinator dan ke atas, yang layak.

Selain Cash Bonus, Shaklee turut memberi tajaan dalam Bonus Kereta

Program Subsidi  Kereta

Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat yang ditentukan.

Pemimpin Jualan yang menepati syarat kelayakan akan mendapat kredit kereta setiap bulan dimana mereka perlu memenuhi syarat perlaksanaan Program Kereta ini secara minimum.

Dan yang terakhir, antara kelebihan keahlian bersama Shaklee adalah berpeluang untuk layak dalam Pelan Konvensyen & Insentif

Pelan Konvensyen & Insentif

Sebaik sahaja anda mencapai pangkat Supervisor, anda telah mula mendapat mata terkumpul untuk Program Konvensyen Shaklee. Destinasi dan kelayakan UV bagi setiap konvensyen berbeza pada setiap tahun. Sila rujuk Brosur Konvensyen/insentif untuk keterangan lanjut.

img_opportunity01

Banyak kan peluang pendapatan yang Shaklee tawarkan? Kepada yang masih terpikir2 nak buat bisnes, nilah bisnes paling ideal untuk anda. Daftar hari ni, Hari ni jugak boleh mula bisnes.!

Bagaimana ingin mendaftar sebagai ahli Shaklee ?

  1. Membayar yuran keahlian RM75 ( RM65 + RM 10 postage). Anda akan menerima set memberkit yang mengandungi product guide, bussiness manual & katalog. Boleh mendaftar sendiri di cawangan Shaklee menggunakan  ID saya 884151 ( Siti Zaiton Abdul Aziz ) atau boleh hubungi saya 0192760205 untuk pendaftaran online.
  2.  Membeli barangan bernilai 200uv (lebih kurang RM650 atau lebih ) untuk mendapatkan KEAHLIAN PERCUMA. Jika pembelian produk melebihi rm800 anda tidak perlu membayar kos pengeposan RM10. Anda layak  mendapat cash bonus pada bulan berikutnya.
  3. Dengan Pembelian 2 botol Vivix, anda layak mendapat KEAHLIAN PERCUMA, cash bonus pada bulan berikutnya dan penghantaran secara percuma.

Mudahkan jika ingin menjadi sebahagian daripada keluarga Shaklee. Pelan Pemasaran yang sungguh menarik. Jadi daftarlah segera jika ingin menikmati peluang yang Shaklee tawarkan. Jika anda mendaftar melalui kumpulan  saya, anda  akan dimasukkan ke kumpulan biz Shaklee dan mempelajari bagaimana memulakan bisnes ini. Segala info dan panduan akan diberikan dalam kumpulan tersebut di samping bertukar pendapat dengan ahli Shaklee dalam kumpulan tersebut. Jadilah sebahagian daripada keluarga jutawan kami. jutawan

Emel : cteeaton@gmail.com

Tel : 0192760205

Fb : www.facebook.com/ctee.aton

Page : www.facebook.com/esihatdotcom

 

CoqHealth Plus

Menurut statistik dari Organisasi Kesihatan Dunia (WHO), sebanyak 37% kematian di Malaysia berpunca daripada penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung dan strok. Pakar – pakar kesihatan mencadangkan gejala ini boleh dicegah dengan meningkatkan amalan gaya hidup harian seperti

  1. diet seimbang
  2. mengambil supplemen berkualiti,
  3. senaman secara teratur
  4. tidak merokok
  5. memastikan berat badan ideal.

Coenzyme Q10 (CoQ10) merupakan salah satu daripada supplemen kesihatan yang amat penting untuk jantung kita. CoQ10 adalah zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi dan ditemui di setiap sel tubuh kita untuk berfungsi dengan baik. Namun ia lebih banyak di temui di dalam organ-organ yang bekerja lebih keras dan memerlukan tenaga selular yang banyak untuk organ seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas berfungsi.

CoQ10 menghasilkan tenaganya sendiri untuk kekal berfungsi. Untuk menghasilkan tenaga ini, sel-sel tubuh membakar gula dan lemak daripada makanan yang kita makan. Nutrien ini kemudiannya terurai dan ditukarkan kepada tenaga dan proses tersebut memerlukan kehadiran CoQ10 sebagai pencetus tenaga. Proses penghasilan tenaga ini diulang beribu kali pada setiap saat untuk membolehkan jantung kekal berdegup dan seterusnya membolehkan organ – organ tubuh lain berfungsi bagi menghasilkan tenaga yang berterusan. Tanpa CoQ10, sel-sel lain tidak dapat menghasilkan tenaga dan organ tubuh lain tidak dapat berfungsi dengan baik.

Fungsi CoQ10

  • Mengukuhkan otot-otot jantung
  • Menyokong keupayaan mengepam darah
  • Memperbaiki peredaran darah ke seluruh tubuh
  • Menyokong pertalian antara saluran darah
  • Bertindak sebagai antioksidan yang kuat
  • Membantu melindungi arteri
  • Memudahkan darah termasuk pengaliran darah ke jantung.

Jumlah CoQ10 yang diambil daripada makanan selalunya kurang daripada 10mg sehari. Keupayaan tubuh menghasilkan CoQ10 menurun berikutan peningkatan usia. Berdasarkan satu kajian, tubuh berupaya menghasilkan CoQ10 pada tahap teringgi di usia 20 tahun dan menurun pada 20 tahun berikutnya.

CoQ10 Shaklee

 

Shaklee memperkenalkan CoQHealth Plus sebagai penyelesaian masalah anda. CoQHealth Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau. CoQ10 yang terdapat dalam CoQHealth ini dapat membantu dalam :

  • Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
  • Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

CoQ10 Shaklee adalah berbeza dari segi

 

  • Untuk mendapatkan jumlah yang setara dengan 28mg CoQ10 didalam CoQHealth Plus, anda perlu memakan hampir 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli
  • Kombinasi CoQ10 dan Vitamin E dipercayai dapat mengukuhkan keupayaan antioksidan yang terdapat di dalam Vitamin E kerana CoQ10 membantu mengitar dan menjana semula vitamin E
  • Ekstrak Teh Hijau mengandungi procyanidins yang telah ditemui dapat membantu menyokong kesihatan endothelium ( lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung)
  • CoQ10 berasal dari sumber semulajadi melalui kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya merupakan satu-satunya CoQ10 semulajadi daripada yis yang ditapai. Sumbernya telah diuji dan diyakini mempunyai kualiti yang tinggi dalam sumber bioketersediaan CoQ10.
  • Tanpa gluten

Shaklee Independent Distributor

Ctee

Tel : 0192760205

Emel : cteeaton@gmail.com

tagline

Set Kehamilan Shaklee

Alhamdulillah, syukur atas rezeki dan kasih sayang Allah hingga ke hari ini. Dengan izinNya, Muhammad Nuh Khalif (anak keduaku ) masih lagi membesar dengan susu ibu sepenuhnya. Sebenarnya saya sangat – sangat excited nak kongsi pengalaman mengenai penyusuan. Tapi simpan untuk artikel akan datang. Malam ni nak cerita mengenai kehamilan dulu.

Ketika anak sulung baru masuk 1 tahun 3 bulan, saya disahkan mengandung lagi. Dalam otak terpikir ” ni sebab saya makan GLA Complex ke & bagi pulak hasben makan Zinc & Vitamin E”? Untuk yang tak tahu GLA, Zinc & Vitamin E amatlah bagus dan digalakkan untuk orang yang ingin hamil ( kesuburan).  Perasaan sangat – sangat happy tp dah mula pening  pikirkan  Eshan Faris (anak sulung ) masih lagi menyusu badan. Selama 3 bulan saya gagahi jugak menyusu badan walaupun pregnant. Sampailah doktor panel sarankan supaya stop penyusuan disebabkan berlaku sedikit `bleeding`. Masa awal kehamilan, saya dah stopkan alfafa dan mula ambil set kehamilan trimester 1. Walaupun mampu menyusukan Eshan Faris waktu tu, terpaksa jugak berenti kerana takut masalah `bleeding` jadi lebih teruk. Antara supplemen yang memang saya telan sambil tutup hidung ialah B-Complex & Vitalea. Ni memang wajib sebab nak kata makan makanan seimbang memanglah ke laut. Sedikit sebanyak 2 jenis supplemen nilah  membantu membentuk pembentukan janin dan tulang belakang Muhammad Nuh Khalif dan memberi tenaga kepada saya. ESP ? ohhhhh memang tak boleh telan lagi waktu tu.

Then, yang paling wajib adalah waktu tu sebelum tido saya ambil 3-4 biji ostematrix sebabnya memang tak sempat nak minum susu apatah lagi nak membancuh susu..Susu kotak ? lagilah tak boleh nak masuk tekak. Antara susu yang boleh masuk waktu tu susu Nespray sahaja. Kadang-kadang minum, kadang-kadang tak… Hasil ambil ostematrix, sepanjang 6 bulan tak kena sakit kaki ataupun orang kampung selalu cakap tarik mengkarung. Sapa yang pernah kena memang boleh menitik air mata kalau tiap-tiap pagi kena serangan ni…Seingat saya, sehingga bersalin, rasanya pernah kena jugak sakit ni dua kali. Alhamdulillah lebih baik dari masa mengandung yang pertama. Tiap-tiap malam kena tarik mengkarung ni. Masa tu belum kenal lagi Shaklee..:)

Waktu pregnant kali ni, Vitamin C SR memang tak ada stok. So, memang beli & simpan Vitamin C chewable. Hari-hari makan 3-5 biji. Lepas trimester 1 dan nak masuk ke-2, saya akan ambil nutriferon kalau rasa nak demam atau batuk. Sesekali tambah Garlic untuk antibiotik semulajadi. Alhamdulillah, boleh bangun pagi masak bekal Eshan Faris, pergi kerja & tak alami morning sickness sampai la bersalin. Walaupn dah kenal dan guna Shaklee dekat 2 tahun, tapi ini kali pertama mengandung dengan Set Shaklee. Hasilnya alhamdulillah, memang best !.

Bakal-bakal ibu & Ibu2 yang nak jadi ibu lagi, saya memang cadangkan Set Hamil ni sebabnya semulajadi, berkesan dan selamat. Lagi-lagi yang dah berumur…jadikan sebagai pelengkap nutrien anda. Sayur & lauk2 yang dimasak sehingga menghilangkan nutrien asalnya belum tentu dapat membekalkan nutrisi kepada anda dan bayi. Ikan yang digoreng sampai masak dengan suhu yang tinggi masih cukupkan kandungan protein di dalam ikan tersebut. Tapi bolehke nak makan ikan mentah ???? Jadi makanlah supplemen omega sebagai tambahan.

Sebagai info, saya terangkan secara ringkas supplemen2 yang terdapat dalam set hamil ni.

Trimester 1

set hamil trim 1

 

Set Trimester 1 terdapat Vitamin C, Vitalea, Bcomplex & Ostematrix:

Vitamin C

- Ketika mengandung, Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun melawan penyakit. Dikatakan pengambilan dos yang cukup dan tinggi mampu mengurangkan sakit bersalin sehingga 50%.

Vitalea

- Mengandungi 30 nutrisi lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting. Vitamin yang sangat larut air ini merupakan elemen penting pada sel tubuh dengan menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran dan menjaga kesihatan tiriod. Pengambilan Vitalea membantu mengimbangi nutrien dengan memenuhi lohong-lohong kosong di dalam tubuh.

B-complex

- B-Complex mengandungi sumber Biotin dan Asid Folik. Kekurangan Asid Folic menyebabkan kecacatan dan terencat akal kepada bayi dan pembentukan tulang belakang yang tidak sempurna. B-Complex membantu memberi tenaga kepada tubuh.

Ostematrix

- 4 biji Ostematrix bersamaan 1 Liter susu fresh !. Kalsium yang cukup melegakan sakit belakang dan menghalang osteoporosis. Ostematrix juga membantu sistem penghadaman lebih baik & membantu merehatkan saraf/otot ketika tidur.

 

Trimester 2 & 3

esp 1omega

ESP adalah protein Non Gmo yang diperlukan didalam tubuh kerana tubuh tidak dapat menghasilkan asid amino dan harus diperoleh daripada sumber makanan. Protein adalah bahan utama dalam pembentukan organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Kekurangan protein boleh membawa kepada kecacatan bayi dalam kandungan. Selain itu, ESP sangat membantu memberi tenaga dan metabolime badan.

 

Omega Guard

- Asid lemak omega 3 yang terdapat didalam Omega Guard membantu memelihara fungsi-fungsi sendi. Mencegah arthritis dan membentuk tisu rawan. Dikatakn pengambilan asid lemak 3 ketika mengandung membantu pembentukan otak yang baik kepada bayi kerana EPA dan DHA yang terdapat di dalam Omega Guard mempunyai keupayaan menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental termasuk kemurungan, tekanan, insomnia, autism dan kanak-kanak hiperaktif.

 

Ok, dah panjang lebar menulis ni..terima kasih kepada yang sudi membaca. Diharap dapat memberi manfaat. Sebarang pertanyaan boleh contact saya :

No. tel : 0192760205

emel : cteeaton@gmail.com

eton-tag-small

omegaguard shaklee

Suplemen minyak ikan terbaik di dunia

Suplemen minyak ikan terbaik di dunia – Omegaguard Shaklee

Omegaguard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia.

 

Anda perlu mengambil Shaklee OmegaGuard sekiranya anda: 

  • Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
  • Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
  • Kanak2 (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
  • Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  • Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan dan kecekapan kerja 
  • Lelaki yg mementingkan kesihatan – memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi
  • Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan(tulang dan sendi)
Shaklee OmegaGuard mengandungi Omega -3  yg kaya dgn DHA dan EPA. Omega 3 adalah asid lemak yg perlu tetapi badan kita tak dapat menghasilkannya maka ia perlu diambil dari diet harian
Jika anak you all senang demam, mudah mengantuk kat kelas, ada penyakit asma, alergy,atau nak anak pintar beli lah Omegaguard Shaklee ni untuk anak you all….Kalau rasa bukan utk anak, sila lah beli utk diri sendiri. Omega ni bagus utk otak.. utk kulit yg cantik…utk kesihatan sendi dan mengawal kolestrol… .. Kalau rasa sayang suami.. hadiahkan lah utk suami… sbb Omega juga vitamin utama utk orang lelaki..
Whatsapp 0192760205 utk more info
omegaguard shaklee

omegaguard shaklee minyak ikan terbaik dunia

vivix shaklee atasi penyakit sle

APA ITU PENYAKIT SLE ?

Apa itu penyakit SLE ?
Systemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah penyakit kronik auto-imun di mana badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protin darah yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang. Punca penyakit SLE tidak diketahui.

Sejarah

Lupus ialah perkataan Latin bagi serigala. Erythematosus bererti ruam merah. Pada tahun 1851, Dr. Cazenave telah menjumpai ruam merah di muka seorang pesakit yang kelihatan seperti gigitan serigala. Beliau telah menamakan ruam berkenaan Discord Lupus Erythematosus (DLE).
Pada tahun 1885, Sir William Osler telah mengenalpasti bahawa ramai orang yang mengidap lupus mempunyai penyakit yang bukan sahaja melibatkan kulit tetapi turut melibatkan organ dan sistem lain. Beliau telah menamakan penyakit tersebut Systemic Lupus Erythematosus (SLE). 

 

Jenis-jenis Lupus :

Discoid Lupus Erythematous (DLE)

  • Hanya melibatkan kulit
  • Jarang merebak ke organ lain

Systemic Lupus Erythematosus (SLE)

  • Boleh merebak ke organ lain
  • Boleh mengakibatkan kematian

 

Statistik

  • Lebih kurang 90% penghidap penyakit SLE adalah wanita sementara 10% penghidap penyakit SLE adalah lelaki dan kanak-kanak.
  • Lebih kurang 90% wanita yang menghidap penyakit SLE berada di dalam lingkungan umur boleh hamil iaitu di antara 15 hingga 50 tahun.
  • Ratio yang mengalami penyakit SLE :
    • Di Barat, di kalangan Afro-Caribbeans – 1 dalam 250 –500 orang
    • Di Amerika Syarikat – 1 dalam 2,000 orang
    • Di negara China – 1 dalam 1,000 orang
    • Di Malaysia dianggarkan lebih daripada 10,000 orang telah disahkan dengan penyakit SLE dalam jangka masa 30 tahun kebelakangan ini. Namun demikian, PSLEM percaya ada ramai lagi mereka yang mengidap penyakit SLE yang belum disahkan.

 

Antara tanda dan gejala yang dikaitkan dengan penyakit SLE ialah:
  • ruam-ruam pada kulit muka dan badan
  • kulit yang sensitif kepada cahaya matahari
  • ulser pada mulut
  • keguguran rambut
  • sakit dan radang pada sendi
  • demam yang berlarutan
  • rasa letih-lesu
  • sakit di bahagian dada apabila bernafas (pleurisy)
  • vasculitis (radang pada saluran darah).

 

vivix shaklee mengubati penyakit slevivix shaklee mengubati penyakit sle

Penyakit SLE hanya boleh dirawat dan dikawal. Ia sering menyerang buah pinggang (lebih kurang 40 peratus daripada pesakit penyakit SLE) dan sekiranya rawatan awal tidak diberi, penghidap penyakit SLE boleh mengalami kegagalan buah pinggang.

Penyakit ini boleh membawa maut kerana penyakit SLE berupaya menyebabkan kegagalan fungsi organ atau serangan SLE itu sendiri terlalu kuat yang dinamakan krisis lupus. Antibodi juga boleh memecahkan sel-sel darah merah dan menyebabkan pesakit kurang darah merah.

Jika anda, saudara mara dan kenalan anda ada mengidap SLE, saya cadangkan untuk ikhtiar ambil makanan tambahan dari Shaklee iaitu, Vivix Shaklee.

 

TESTIMONI PESAKIT PENYAKIT SLE KEMBALI SIHAT

Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalahSLE/MCTD/RAatau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya.. Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini..mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya(itu kata doktor sains).Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:
  • Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka n kulit pucat – anemia
  • 1998 – Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah2
  • 1998 – 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemic yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah.. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan math yang mudah pun tidak boleh nk buat – sampai Iffa nangis2 dengan En Khalid minta kelas extra – Terima Kasih Cikgu..Jasamu tidakkan kulupakan..)
  • 2003 – 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and mmg tidak mampu utk bangun n ke kuliah. Disahkan mengidap RA.. menjalani pelbagai rawatan utk RA – modern, homeo, alternatif, syifaa dll… tetapi usaha tidak berjaya…
  • Oct 2006 : Collapse sekali lagi, Liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom.. Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca.. (According to Doctor, peluang hidup sangat tipis – berserah & tawakal pada Allah..) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.
Ok, cukup setakat itu ttg sakit iffa.. if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku ..(^__^). Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui ttg sakit ini wujud.. Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran ttg sakit ini.
Baiklah, jika anda semua ingin tahu.. rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid.. tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang pesakit.. terdapat juga ubat tambahan yang diberikan .. spt plaquenil utk MCTD dll..(hampir lupa sbb sudah hampir setahun Iffa x ambil ubat-ubat ini – jangan marah ye doctor, ubat-ubat itu terlalu byk kesan sampingan, i’d like to stay healthy but with natural ways).
Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dpt infection tau)..dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat2 duri.. Iffa bertemu Shaklee.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa Allah SWT..

 

Jom dapatkannya sekarang, boleh hubungi saya :

Email : cteeaton@gmail.com
Call/Whatsapp : 019-2760205

vivix shaklee

vivix shaklee

PROMO TERBAIK BULAN NOVEMBER 2013 – VIVIX SHAKLEE

Alhamdulillah…Bulan yang istimewa (November ini) hadir bersama – sama produk hebat, VIVIX SHAKLEE..

Kenapa hebat? Vivix Shaklee adalah campuran botani dari empat bahan utama yang kaya dengan polifenol iaitu agen yang sangat bagus untuk antioksidan..

Vivix Shaklee merupakan penemuan terbaru dalam menghalang & melambatkan kesan – kesan penuaan.Perlu diingat Vivix Shaklee bukan sahaja menjadi tonik anti penuaan tetapi lebih daripada itu. Ia  juga dapat :

1) Merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
2) Mencegah kanser prostat, pankreas, gastrik & tiroid
3) Melindungi jantung
4) Melindungi dari kerosakkan pada bahagian otak
5) Melindungi peparu dari kerosakkan DNA dan kematian sel
6) Melindungi saraf

Ramai pengguna – pengguna Vivix Shaklee telah berpuas hati dengan kesannya.

Saya percaya bulan ini adalah bulan yang sangat bertuah kepada pengguna – pengguna Vivix Shaklee kerana bulan November 2013 adalah promosi umtuk Vivix Shaklee.

Harga istimewa sedang menanti anda yang memerlukan Vivix Shaklee..Hanya pada bulan ini anda dapat harga Special.

BUY 6 FREE 1

BUY 1 pun dapat harga extra special !!

 

vivix shaklee

vivix shaklee

Jom sihat & muda bersama vivix shaklee

Ctee Aton | 019-2760205

ovulation calculator

ovulation calculator

Ovulation Calculator

 

‘ ovulation calculator ‘  dari WebMD ini membantu anda meramalkan hari yang paling subur anda bulan ini.

Haid berbeza dari wanita untuk wanita dan bulan ke bulan.

Gunakan ovulation calculator ini untuk membantu menentukan masa ovulasi anda dan masa puncak kesuburan.

 

AMARAN:  ovulation calculator ini tidak boleh digunakan untuk mencegah kehamilan

 

Tanda-tanda Berlakunya Ovulasi

  • Ada peningkatan sedikit  pada suhu badan basal, biasanya 1/2 hingga 1 darjah; diukur oleh termometer
  • LH berada dalam aras yg tinggi, (luteinizing hormon), diukur pada ujian air kencing
  • Mukus serviks, atau keputihan, mungkin kelihatan lebih jelas, lebih nipis, dan elastik
  • ‘tender breast’
  • kembung perut
  • pendarahan sedikit dari faraj anda
  • Merasa sakit sedikit di sebelah abdomen

Selain ovulation calculator ini sebagai panduan perancangan kehamilan anda, terdapat juga suplemen yang dapat membantu jika mengalami masalah SUSAH HAMIL. 

Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu anda cepat hamil?

  • GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur.
  • Cecair ini biasanya keluar sekali sebulan, dan ia menunjukkan tahap kesuburan anda. Semakin pekat dan banyak, dan itu adalah waktu yang paling subur.
  • Namun, tidak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’
  • Disinilah GLA bertindak membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub fallopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.
  • Bukan itu sahaja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub fallopio sehingga 5 hari.
  • Jadi, jika anda masih belum mendapat anak, anda boleh cuba buat pemeriksaan sendiri, tengok kalau2 cecair serviks anda bukan bewarna putih. Jika cecair itu tebal, kecoklatan, kering… itu adalah petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan. Jadi, adalah penting untuk anda mengenali ‘cecair kesuburan’ ini.

P/S:

Mahukan lagi Tips Senang Hamil ? SMS ‘hamil’ pada 019-2760205

Shaklee collagen powder promo october 2013

Promosi Oktober 2013 : Shaklee Collagen Powder

Produk promosi untuk bulan Oktober 2013 adalah SHAKLEE COLLAGEN POWDER! Yeay! Sesiapa yang tercari-cari suplemen kolagen boleh la try Shaklee Collagen Powder, suplemen kolagen yang terhebat. Harga runtuh!Tawaran sah sehingga 31 Oktober 2013 sahaja. Jom kita baca tentang Shaklee Collagen Powder ini.

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

penyerapan collagen

7 BAHAN UTAMA DI DALAM SHAKLEE COLLAGEN POWDER

bahan shaklee collagen powder

bahan shaklee collagen powder

KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER

kebaikan shaklee collagen powder

kebaikan shaklee collagen powder

Pada sesiapa yang mengalami masalah kulit,sendi & kekenduran cepat-cepatlah dapatkan Shaklee Collagen Powder SEKARANG sebelum 31 Oktober 2013. BELI 6 KOTAK SHAKLEE COLLAGEN POWDER, PERCUMA 1 KOTAK SHAKLEE COLLAGEN POWDER.
Harga runtuh, BELI 1 KOTAK PUN AKAN DAPAT HARGA DISKAUN.

P/S: Ibu mengandung TIDAK BOLEH AMBIL collagen.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

esihatdotcom tagline

esihatdotcom tagline


Ctee Aton
♥ sms/whatsApp: 019-2760205
♥ Emel : cteeaton@gmail.com
♥ Fb: https://www.facebook.com/esihatdotcom

GLA ~ Set Kesuburan Shaklee

Salam ramadhan yang ke-8. Sempena Ramadhan dan bulan promosi GLA saya sangat teruja untuk berkongsi mengenai Set Kesuburan Shaklee kerana di samping kita berusaha mencari penawar bagi yang belum berjaya hamil, kita juga mempunyai ruang yang sangat luas untuk meminta hajat kita pada bulan Ramadhan ini. Oleh itu, jangan lepaskan peluang supaya sentiasa berdoa dan bertawakkal kepada-Nya. Izinkan saya menerangkan apa yang terdapat dalam Set Kesuburan Shaklee. Bukan untuk wanita sahaja malah lelaki pun ada supplemen yang boleh membantu supaya anda juga subur.

set kesuburan shaklee

Untuk wanita mengandungi
vitalea, B Complex, Vita-C, alfalfa dan GLA Complex,

Manakala untuk lelaki mengandungi
Vita Lea, B complex, Vita C dan Zinc Complex.

Multivitamin dan Multimineral (Vita Lea) membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Pendekata ia memenuhi ruang2 kosong dalam tubuh kita di mana mungkin kita tak cukup vitamin/mineral dari diet kita. Jadi bila badan dah cukup nutrien, pasti ia dapat berfungsi dengan lebih cekap.

Vitamin B Complex penting terutama untuk mereka yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi asid folik yang diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida.

Vita C pula untuk pembinaan dan pemulihan sel.

Alfalfa untuk wanita membantu dalam hal2 organ kewanitaan dan menyelesaikan masalah seperti keputihan dan sebagainya.

Vitamin/produk yang memainkan peranan dalam kesuburan ini adalah GLA Complex untuk wanita dan Zinc Complex untuk suami. Bagaimana kedua2 ini berfungsi?

BAGAIMANA VITAMIN-VITAMIN INI MEMBANTU ANDA UNTUK CEPAT HAMIL?

GLA Complex membantu tubuh menghasilkan cecair kesuburan yang antara kebaikannya ialah memberi ruang untuk sperma terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari.

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna seperti putih telur. Dalam sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang seperti itu, iaitu yang menunjukkan seorang wanita sedang berada dalam waktu subur. Namun, tidak semua orang mendapatkannya. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tidak bersama pada hari subur pun masih ada peluang untuk hamil sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

Zinc membantu menghasilkan sperma berkualiti yang boleh bertahan hingga 3 hari di dalam tubuh wanita, dan ia juga membantu penghasilan sperma yang banyak dan sperma yang normal(tidak cacat). Sperma yang berkualiti adalah sperma yang seimbang antara kepala dan ekornya. Lagi banyak sperma berkualiti yang dihasilkan, lagi tinggi peluang untuk telur bersenyawa dengan sperma.

Shaklee GLA – Cara makan untuk nak pregnant.
——————————————————
(1) Period Teratur
- kira kitaran period. Contoh: 28 hari / 2 = 14 hari.
- Cara makan: ambik mulai hari pertama period hingga hari ke-14. Telan sebiji selepas lunch & sebiji lagi selepas dinner.

(2) Period Tak Teratur
- ambik sebiji selang 8 jam setiap hari, sehingga period menjadi teratur.
- bila period dah teratur, guna cara (1).
Selepas hari ke-14, boleh buat urine pregnency test(upt). Klu +ve, stop makan. Klu -ve, smbg mkn pada next period.

Cara makan Zinc
——————-
Makan sehari sebiji sejam sebelum makan. Masa perut kosong. Kenapa perlu masa perut kosong?..Supaya nutrien dalam zinc dapat menyerap ke dalam tubuh badan dan tidak terganggu oleh makanan terutamanya produk tenusu.

Gabungan nutrien di atas memberikan ada harapan untuk menimang cahaya mata.. Jangan lupa berdoa pada Tuhan agar dikurniakan anak. Yang penting, harus jangan berhenti berusaha & berharap pada-Nya.

Testimoni yang berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee dan juga dengan izin-Nya :

Perkongsian 1 :

set subur 1

Perkongsian 2 :

set subur 2

Perkongsian 3 :

set subur 3

Seterusnya jom baca kisah Puan Marimar Er telah berjaya hamil setelah 2 bulan konsisten dengan Set Kesuburan Shaklee.

“Hi Dearies,

Saja nak share testimoni kt sini… Saya berkahwin hampir setahun…. saya mula ambil produk shaklee untuk kecantikan kulit bermula april tahun lepas.. selepas saya berkahwin saya ambil ESP, vitamin E & Shaklee Collagen.. ada juga ambil GLA Complex untuk period saya…. sejak berkahwin saya dan suami memang selalu je travel… kadang2 atas urusan kerja… kadang2 jalan2 je… Belum terfikir nak ada baby.. walaupun kami x pernah merancang.. mungkin belum ada rezeki..
Tapi.. lepas tengok kawan2 yang baru je kawin… terus je preggy.. membuatkan saya mula merasa yang saya pun teringin utk mengandung. Memang tak nak tunggu lagi… April lepas…saya contact ibu saudara saya merangkap shaklee distributor.. dia cadangkan saya ambil vitalea, b complex dan vitamin C di samping meneruskan GLA complex… untuk suami ambil vitamin E & Zinc utk kesuburan lelaki…
Harini, sudah 1mnggu period saya lewat… tekak mula rasa mual, pinggang rasa lenguh2… saya rasa pelik.. pagi tadi… sebelum mandi… saya terdetik untuk cuba buat upt… memang ada je simpan dalam laci, since saya ni memang bekerja di hospital. Lepas saya titikkan urine pada alat tu… saya biarkan je.. dan pergi mandi…. lepas dh siap mandi… saya lihat sekali imbas je alat tu..saya terkejut sebab ‘positive’ saya terus kejutkn suami saya…die sangat teruja..tak tau nak cakap apa…sampai je di tempat kerja..saya recheck,but still same ‘positive’…. Then saya ke gyne doktor utk scan.. alhamdulillah… janin sudah terbentuk dan berkeadaan amat baik di dalam rahim saya…
Alhamdulillah sekali lagi…. saya hamil selepas 2 bulan selepas mengamalkan set kesuburan Shaklee utk suami & isteri… kawan2 yang sedang mencuba jangan berputus asa ya… lambat atau cepat itu semua atas rezeki masing2.. yang penting Usaha…”

(Kredit Pn Marimar Er)

Itulah sedikit info dan testimoni mengenai GLA dan Set Kesuburan Shaklee. Rebutlah peluang sempena promosi GLA bulan ini. Harga jauh lebih murah dari biasa. Di samping itu banyakkan berdoa supaya di kurniakan zuriat. Boleh amalkan doa dibawah sempena bulan yang penuh keberkatan ini.

doa nabi zakaria

Boleh dapatkan produk Shaklee melalui saya :

Shaklee Independent Distributor
Ctee Aton
Emel : cteeaton@gmail.com
No. Tel : 0192760205
Page : www.facebook.com/esihatdotcom

Kolagen semulajadi untuk kulit,rambut, kuku,sendi dan tulang

Salam Ramadhan. Dah lama saya tak buat artikel baru. Keadaan tak mengizinkan kerana sepanjang mengandung anak ke-2 ni, saya langsung tak boleh ber’online’. Nasib baik boleh lagi jeling2 dan sms guna hp.. Skrg alhamdulillah, fasa itu dah berlalu.. Saya kembali berblogging.

Jadi, saya harap pembaca2 blog ini sihat dan gembira menyambut Ramadhan esok. Malam ni dah mula terawikh ya.. Jangan lupa contact saya kalau ada yang sakit2 kaki tu lps terawikh.. ada set untuk sendi.. InsyaAllah saya akan bantu anda..Tapi hari ni saya tak nak panjang lebar pasal set sendi..Boleh search kt ruangan search pasal set sendi.. Saya pasti ramai yang teruja nak raya. Ramai jugak nak cantik sebelum raya dan dah tentu nak nampak menawan ketika hari raya. Jadi apakah usaha anda sekarang ? Beli bahan solekan yang paling mahal ? Pergi suntik vitamin C / Kolagen ? Belanja lebih kurang RM100 untuk rawatan muka di pusat kecantikan ? Terpulanglah pada diri masing2 ya.. Saya menyokong apa sahaja usaha anda namun pastikan ia adalah selamat untuk jangkamasa pendek dan panjang. Jangan sampai memudaratkan diri hanya kerana nak kelihatan cantik dengan cepat.

Kepada yang nak nampak cantik dan berseri secara singkat, anda patut cuba Shaklee Collagen Powder kerana ia adalah selamat dan berkesan seawal 5 hari. Bergantung kepada kulit masing-masing ya. Shaklee Collagen Powder ( SCP ) sangat mudah diserap kerana molekulnya adalah sangat ringan iaitu kurang dari 1000 Dalton !

Dah banyak info saya kongsi sebelum ini pasal Shaklee Collagen Powder. Hampir semua yang dah cuba Collagen Powder sangat – sangat berpuas hati dengan kesannya. Antara blog yang menarik untuk di baca ialah perkognsian dari blog mommy lyna. Beliau menceritakan pengalaman suaminya yang menjadi pengguna tegar kolagen shaklee ” Sejak dilancarkan, suami saya telah menjadi pengguna tegar Collagen Powder Shaklee ni, yang mana without fail beliau setiap hari akan mengambil Collagen Powder bersama-sama antioksidan yakni Vivix serta vitamin C dan Vitamin E.
Suami saya semasa zaman remajanya ada banyak masalah kulit, maklumlah remaja kan. Dan seperti lelaki2 lain, beliau pun culas juga nak makan supplemen. Sebab tu saya bagi dia minum Vivix. Dan bila dilancarkan produk baru Collagen Powder ni, memang saya looking forward sebab boleh mix sekali dengan Vivix tu.
Mungkin ada yang tanya “Boleh ke collagen mix dengan Vivix?”
Yes, jawapannya memang terbaik. Sebab apa, kolagen dalam tubuh kita ni works very well dengan antioksidan. Antioksidan (Vivix) menjaga kolagen tubuh kita agar tetap utuh dan teguh.

Alhamdulillah, sekarang ni suami saya adalah peinat setiap Collagen Powder Shaklee, setelah merasai sendiri perbezaannya. Malah beliau berkongsi kebaikan dengan ahli keluarga lain dan kawan-kawan ^^
Apakah keistimewaan Collagen Powder Shaklee ni?
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.
Bukan utk tujuan kecantikan kulit saja, Collagen Powder ni juga membantu untuk fungsi-fungsi lain:
Mencantik dan menyuburkan rambut – Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis dan rambut. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang.
Mencantikkan kuku – Kurang kolagen boleh menyebabkan kuku kusam dan mudah patah.
Menegangkan payudara – Ini pasti disukai semua.. syhhhh!
Menguatkan tulang – Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Jadi kita perlukan kolagen untuk tulang yang sihat.

Adakah Collagen Powder Shaklee selamat untuk IBU MENGANDUNG dan MENYUSU?
Secara asasnya, kolagen selamat malah diperlukan untuk menjaga kulit agar tidak mengalami rekahan (stretch mark) bagi wanita hamil. Namun, ibu-ibu harus berwaspada pada bahan-bahan yang digunakan, kerana ada bahan yang tidak sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu. Malah, harus tahu juga bahawa produk2 kolagen ni tidak diuji terhadap wanita hamil dan menyusu. Oleh itu, ibu-ibu kena periksa dulu apa bahan yang digunakan. Contohnya dalam Collagen Powder Shaklee ni mengandungi sejenis herba bernama Pfaffia yang tidak sesuai untuk wanita hamil kerana ia memberi kesan kepada hormon mengandung. Tapi jangan risau, ibu mengandung boleh menggunakan Collagen sebagai masker.
Bagaimana dengan ibu menyusu? Ibu menyusu boleh hubungi saya untuk mendengar satu cerita
Alhamdulillah, saya suka sangat dengan Collagen Powder Shaklee ni. Secara tak langsung ia selesaikan beberapa masalah suami saya. Dengan izin Allah jua..”

Selepas promosi kolagen lepas, saya ada jugak mencuba sekotak pertama..Ada rakan yang tegur eye bag bawah mata dah tak nampak..Dia ada bertanya amik kolagen ke? Ya.. saya ambil kolagen bersama dengan supplemen yang menjadi rutin saya iaitu B-complex, Vitalea, ESP, vita C dan GLA. Alhamdulillah kulit semakin cerah dan licin. begitu juga dengan parut – parut lama. Semakin dah tak nampak. Namun bila nak teruskan kotak yang ke-2, saya dapat rasakan saya mengandung. Jadi, saya hentikan seketika untuk ujian kehamilan dulu kerana tiada ujian klinikal ke atas ibu hamil yang boleh membuktikan ibu hamil selamat mengambil kolagen. Tambahan pula dalam kolagen terdapat satu bahan yang tidak sesuai dengan janin dan boleh membahayakan janin. Namun itu bukan masalah besar kerana ibu hamil tetap boleh mengambil kolagen sebagai masker. Hasilnya memang terbaik.

Jangan salah faham, kolagen bukan setakat untuk kulit sahaja, malah membantu fungsi sendi dan memperbaiki sel-sel rambut dan kuku. Ambil kolagen bukan nampak hanya di wajah tetapi seluruh badan dan kesihatan dalaman. Jadi, kepada sesiapa yang mampu dan sebelum ini berhabis ribuan ringgit di luar, apalah salahnya bertukar ke kolagen Shaklee kerana kolagen yang terbaik adalah kolagen dari sumber marin.

Ada lagi lebih kurang 3 minggu nak raya…cubalah kolagen Shaklee..tak perlu make up nanti di pagi raya..

Untuk konsultansi. melalui :

No tel : 0192760205
Emel : cteeaton@gmail.com
fb : www.facebook.com/ctee.aton
page : www.facebook.com/esihatdotcom

tagline

rss facebook twitter
Design by Karyawarni